Esittely
Ottelutilastot
Ahmat E2 O - Cowboys
2017-2018 - E2-07 - Ahmat Oranssi
Klo 12:10 Haukiputaan jäähalli
8
Lok

Ennakkoinfo


Oheiset 12:10, peli 13:10.

Kotipeli joten toimarit meiltä.

Valkoisten joukkueesta: Joona Paakkola, Luca Hanhela, Leevi Arnberg

Otteluennakko


Ahmat E2 oranssin ensimmäiseen kotipeliin saapuu vastustajaksi Nivala Cowboys, jonka Ahmat kohtasi viimeksi huhtikuussa Raahen RS-turnauksessa. Tällöin Cowboys otti tiukasta ottelusta 3-2 voiton, mutta tästä huolimatta Ahmat eteni finaaliin napaten turnauksesta hopeapokaalin mukaansa.

Ahmajoukkue on keskellä kiivasta harjoitus/peliputkea suunnuntain pelin ollessa jo toinen viikonlopulle, ja lisäksi neljäs peräkkäinen päivä jäällä. Joukkueen sisältä saatujen tietojen mukaan kiivas pelirytmi ei kuitenkaan ole ongelma, vaan voimia riittää rutkasti sunnuntainkin peliin.

Vastustajalle vieraspeli on ensimmäinen seutusarjassa, mutta syyskuun aikana joukkue on ehtinyt pelaamaan runsaasti harjoituspelejä, joten pelirutiinia pitäisi olla alla. Joukkueen saldo harjoitusotteluissa on 1-1-4 (voitot-tasurit-tappiot), ja runsasmaaliset lopputulokset ennakoiva rohkeaa ja aktiivista vierasjoukkuetta.


Otteluraportti


Ahmajoukkue otti heti alusta pelin komentoonsa kotonaan, kun vastaan asettui Nivala Cowboys. Maalipaikkoja luotiin liukuhihnalta, ja ainoastaan Cowboysin maalivahti onnistui pitämään lukemat tasoissa. Ajassa 6:41 Ahmat vihdoin avasi ansaitusti maalitilinsä, kun Akseli Nikkilä laukoi maalin Emil Linnan esityöstä. Vain reilu minuutti edellisestä, ja kiekko pelattiin jälleen Cowboys maalille, jossa Luca Hanhela kiitti ja sijoitti kiekon tarkasti maalin perukoille 2-0. Ahmojen painostaessa edelleen, vastustaja joutui rikkomaan ja niinpä siirretyn rangaistuksen aikana Pietari Hauru tarjoili Linnalle, ja Ahmoille 3-0 johto. Seuraavana Iikka Pernu luisteli hyökkäysalueelle oikean pakin paikalta, ja syötti hienosti Niilo Pulkkiselle, joka pienestä kulmasta pisti kiekon pömpeliin 4-0.


Nivalan tilanteet pelissä olivat harvassa, mutta yleensä tällöin vaarallisia vastahyökkäyksiä tai kiekonmenetyksiä. Tällöin Ahmamaalilla Akseli Mikkonen joutui venymään useisiin huippupelastuksiin. Lopulta kuitenkin ajassa 22.29 Cowboys-pelaaja pääsi yksin läpi, ja onnistui komealla ylänurkkavedolla rikkomaan kuparisen 4-1. Tämä kuitenkin sisuunnutti Ahmat, ja erän lopulla Pernu viimeisteli 5-1 ja heti perään 2 sekunttia ennen erän loppua Nikkilä vei Ahmat taukojohtoon 6-1.


Toisen erän alkuun nähtiin ehkä pelin komein maali kun, Leevi Arnbergin tarkka syöttö löysi maalin edestä Linnan, joka napautti lukemiksi 7-1. Kauan ei tästäkään vierähtänyt, kun Urho Kilpivaara kaivoi kiekon kulmasta, ja nousi maalille ohi Cowboys puolustuksen ja sijoittaen lukemiksi 8-1. Edelleen Ahmat jatkoi vahvaa painostusta, ja seuraavana maaliverkot tötterölle toimitti Joona Paakkola, syöttäjänä Nikkilä, tilanne 9-1.
Ahmoilla oli hienoisia vaikeuksia pelin aikana saada ylivoimaa toimimaan, ja tämän kulminoitui ajassa 41.29 kun Cowboys onnistui karkaamaan läpiajoon ja kaventamaan alivoimalla tilanteeksi 9-2. Tämä kuitenkin kuitattiin nopeasti ja pian Linna viimeisteli hattutemppunsa ja lukemiksi 10-3. Loppulukemat 11-3 niittasi illan toisella maalillla Pernu, syöttäjänä Hauru, joka myös valittiin ottelun Ahma-pelaajaksi.

Ahmojen maalilla Akseli Mikkonen venyi kiekon eteen 14 kertaa, ja vastapäädyn veräjänvartija sai huhkia 58 torjuntaa.

Kaiken kaikkiaan Ahmoilta vahva avaus kotikaukalossa. Joukkue onnistui laajalla rintamalla maalinteossa, ja ottelussa nähtiin monia hienoja hyökkäyskuvioita.

Ei liveseurantaa   

   

   

   
Tilastot
E2 O 11 - 3
(6 - 1) (5 - 2) ( - )
Cowboys
Lisää uutisia
Haukiputaan Ahmat
«  Kesäkuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
 
Kategoriat