Esittely
Ottelutilastot
HaU - Ahmat E2 O
2017-2018 - E2-07 - Ahmat Oranssi
Klo 12:00 Haapavesi
7
Lok

Ennakkoinfo


Paikalla 11.00, peli 12.00

Valkoisten joukkueesta: Niko Kauppila, Patrik Jurmu, Joona Sihvonen

Otteluennakko


Ahmat oranssi aloittaa seutusarjakautensa vieraspelillä Haapaveden Urheilijoiden E2 Huskyja vastaan. Syksyn harjoitusotteluiden perusteella vastaan asettuu vahva joukkue. Huskyt ovat tämän syksyn aikana kaataneet mm. saman lohkon Nivala Cowboysin 13-2 ja Ylivieskan Jääkarhut 6-1.

Ahmoilla onkin tällä kaudella kokemusta kovista vastustajista, kun viimeisimmissä harjoitusotteluissa vastassa ovat olleet K-Laserin ja Kärppien taitavat joukkueet. Viimeisin tiukka peli K-Laseria vastaan osoittikin jo, että joukkue pystyy kamppailemaan tasapäisesti joukkuetta kuin joukkuetta vastaan.

Luvassa on siis heti mielenkiintoinen avausottelu hieman harvinaisemman vastustajan kanssa.

Otteluraportti


E2 oranssi aloitti aluesarjan jännitysnäytelmällä

Ottelu Haapaveden Huskeja vastaan alkoi odotetun tasaisena. Heti ottelun alkuun Ahmoilla oli tilaisuus ottaa johto, mutta vastustajan maalivahti veti pitemmän korren. Alun hyvän Ahmapainostuksen jälkeen, Huskit saivat rakennettua painetta ja Ahmamaalivahti Juuso Kälkäjän torjunnasta kimmonneeseen kiekkoon ehti ensimmäisenä Huskipelaaja, jonka mailasta kiekko pomppasi laajassa kaaressa maalin perukoille. Tämän jälkeen Huskit ottivat tiukan otteen pelistä, ja kotijoukkue siirtyi nopeaan tahtiin 3-0 johtoasemaan.

Ahmat eivät kuitenkaan salama-alusta lannistuneet, vaan pian Niklas Alatalo toimitti siniviivasta kiekkoa maalille, josta Akseli Nikkilä pääsi niittaamaan tärkeän kavennusosuman 3-1. Ahmat jatkoi vahvasti edelleen, ja tiivis viisikkopuolustus, ja Kälkäjän tärkeät kopit hyydyttivät vastustajan maalintekoyritykset. Myös hyökkäyssuuntaan peli kulki vahvasti - Pietari Haurun laukauksen reboundissa ensimmäisenä paikalla oli Niko Kauppila, joka lusikoi 3-2 kavennuksen maalin perukoille. 3-3 tasoituksesta puolestaan vastasi Niilo Pulkkinen Emil Linnan tarjoilusta.

Toisen erän alkuun Ahmat tulivat vahvasti, ja vauhdikkaan hyökkäyksen päätti Patrik Jurmu (kuva alla) terävällä rannelaukauksella ylänurkkaan nostaen Ahmat 3-4 johtoon ylivoimalla. Hetkeä myöhemmin Ahmoilla oli tilanne siirtyä jo kahden maalin karkumatkalle, mutta vastustajan maalivahti piti Huskit mukana pelissä Linnan ja Pulkkisen järjestämässä maalipaikassa. Tässä vaiheessa Huskit otti aikalisän, ja se näyttikin hetkellisesti tehoavan ja ottelu jatkui erän alkua tasaisempana.

Ahmat siirtyi kuitenkiin pian kahden maalin karkumatkalle Kauppilan vahvan karvauspelin, ja Iikka Pernun viimeistelemän maalin myötä. Huskit eivät tästä lannistuneet vaan 4-5 kavennus syntyi läpiajon päätteeksi. Ahmat jatkoivat vahvaa hyökkäyalueen peliään ja lopulta Linna pääsi laukomaan Ahmat taas kahden maalin johtoon.


Huskit iskivät vielä peliin mukaan ylivoiman aikana - veto ylänurkkaan ja tilanne 5-6. Hetken päästä Huskypelaaja oli jälleen vapaana maalin edessä ja tilanne nyt jo tasan 6-6. Peli näytti jo etenevän kohti tasapeliä, mutta vain 6 sekunttia ennen loppua Huskit onnistuivat vielä karvaamaan kiekon Ahmojen päädyssä ja tiukat loppulukemat 6-7 taululle.

Kokonaisuuteena sarja-aloitus oli Ahmoilta vahva, vaikka voitto lopulta lipuikin Huskeille vastustajan vahvan alun ja loppukirin johdosta. Muilta osin peli oli vahvasti Ahmalauman näpeissä ja tästä on hyvä jatkaa kohti seuraavia otteluita.

Ahmoista tsemppipalkinnon saivat Aleksi Laitila ja Iikka Pernu.

Ei liveseurantaa   

   

   

   
Tilastot
HaU 7 - 6
(3 - 3) (4 - 3) ( - )
E2 O
Lisää uutisia
Haukiputaan Ahmat
«  Kesäkuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
 
Kategoriat