Esittely
Ottelutilastot
Ahmat - PyPo
2018-2019 - Edustus - III-divisioona
Klo 16:00 Haukiputaan jäähalli
20
Lok

Ennakkoinfo


Paikalla klo 14.00

  • Kuulutus: Korkiakoski
  • Jäähyt: Kuokkanen & Rautakoski
  • Kahvio: Halonen & Hartikainen
  • Lipunmyynti: Lehto, varalla Alanikula ja Polvi

Otteluennakko


Tänään iltapäivällä selviää, nouseeko Ahmojen miehet tilastolliselta kolmossijalta toiseksi.

Ahmat on tasapisteissä Laser Hockey Akatemian:n kanssa maalieroon verrattuna mutta tämän päivän otteluissa ratkeaa, kumpi joukkueista nousee Miesten III-divisioonassa KISE:n kantaan toiseksi. Voitolla Ahmat nousisi kahden pisteen päähän lohkojohtaja KISE:stä!

Ahmat on saalistaneet kaikista pelatuista otteluista pisteitä joukkueelle ja lähtökohdat illan otteluun on joukkueelle hyvät. Pyhäjokiset on lohkossa seitsemäntenä, yhdellä voitolla ja yleisölle tullaan mitä todennäköisimmin tarjoamaan jännittävä kotiottelu Ahmojen hallinnassa.

KISE:n pelaajat hallitsevat pistepörssiä(mikä sinällään ei ole yllätys kenellekään) 6:lla pelaajalla 10 parhaan joukossa mutta Ahmojen Antti Talvenssaren(15) peliotteita kannattaa seurata, sillä Antti on pistepörssissä tällä hetkellä viidentenä ja peli on kulkenut hyvin koko alkukauden.

Maalivahdeista Ahmojen Timo Kemppainen on maalivahtitilastossa toisena(To% 95,51) mutta pienoinen arvoitus vielä on, aloittaako Ahmojen maalilla tänään Kemppainen vai Ville Karnaranta(To% 88,00). Kaikki Ahmojen maalivahdit ovat torjuneet peleissä hyvin ja se tietenkin helpottaa päävalmenta Holapan valintoja peleihin.

Klo:16.00 alkaen Ahmahallissa nähdään taas jännittävä miesten III-divisioonan ottelu ja joukkue toivottaa fanit ja kannattajat tervetulleiksi paikanpäälle!

JI

Otteluraportti


Ahmat-PyPo 4-6


Ahmat nousi sarjakakkoseksi tappiosta huolimatta.

Alkukauden hienosti pelannut Haukiputaan Ahmojen miesten edustusjoukkue koki ensimmäisen tappion kotihallissaan, kun Pyhäjärven PyPo otti heille tärkeät pisteet aktiivisella pelaamisella. Kovasta yrittämisestä ja useista maalintekotilanteista huolimatta, kiekko ei tällä kertaa pomppinut Ahmoille.

Ottelun ensimmäinen maali nähtiin ajassa 5.32, kun Ahmojen Samuli Aho(29) pääsi Joni Määtän(16) syötöstä yllättämään PyPon maalivahdin ylivoimalla. Ahmojen toisessa maalissa rakennusmestarina toimi taas Määttä, antaen Samuli Haloselle(2) nappisyötön, jota ei voinut olla hyödyntämättä. Vain puoliminuuttia tästä, pääsi PyPon Juuso Kumpumäki(20) ylivoimalla kaventamaan numeroiksi 1-2. Ahmojen peliote herpaantui hetkeksi ja PyPon Arttu Pikkarainen(88) rankaisi Ahmoja tasoitusmaalilla, vain 10 sekuntia edellisestä maalista. Tilanne ensimmäisen erän jälkeen oli hieman yllättäen tasalukemissa 2-2.

2. erä oli käytännössä PyPon hallinnassa, sillä päävalmentaja Holapan joukkue tuntui olevan jo syyslomalla. PyPo teki kolme maalia, joista yhden viidellä pelaajalla Ahmojen kolmea vastaan. Kotijoukkueen hermostuneisuus näkyi mm. jäähyjen muodossa. Päävalmentaja otti ajassa 34.45 strategisesti tärkeän aikalisän ja samalla Timo Kemppainen(31) vaihdettiin Ahmojen maalille, millä saatiin joukkuetta heräteltyä uudelleen pelivireeseen. Ville Karnaranta(33) torjui maalilla 17 kertaa. Pian aikalisän jälkeen Ahmat pääsi pelaamaan ylivoimalla ja Ahmojen pistepörssiä johtava Antti Talvensaari(15) pääsikin kaventamaan maalitilanteen lukemiin 3-5. Minuutti edellisestä ja Talvensaarelle tarjottiin mahdollisuutta kaventaa maaliero jo yhteen maaliin, kun hänet kaadettiin sääntöjen vastaisesti läpiajotilanteessa mutta Ahmojen epäonneksi, PyPon maalilla 44 laukausta torjunut Mio Piippo(41) veti tällä kertaa pidemmän korren. Erän viimeisellä minuutilla PyPo onnistui vielä kerran ja kolmanteen erään lähdettiin lukemissa 3-6.

3. erä oli rikkonainen ja kolmen maalin takaa-ajo pimenevässä lauantai-illassa oli ehkä Ahmoille liikaa. Erän loppupuoliskolla Ahmat pääsi vielä kaventamaan maalieroa, kun Jesse Alanikula(21) pääsi ”maalaamaan” Luokkasen ja Halosen esityöstä loppuluvuiksi 4-6.

Haukiputaan Ahmojen edustusjoukkue ei päässyt hyvään pelivireeseen lauantai ottelussa, vaikka maalivahtien torjuntojen valossa Ahmat oli selkeästi aktiivisempi joukkue laukojana(torjunnat Ahmat 30 torjuntaa ja PyPo 44 torjuntaa). Yksi syy saattoi olla vähäinen katsojamäärä, joka ilmeisesti johtui alueen syyslomista. Viiden pelatun ottelun jälkeen on joukkue sarjassa hienosti toisena.

Ensi viikonloppuna on ottelutauko ja Isänpäivän aattona 10.11.2018 Haukiputaalle tulee vastaan selkeä sarjaykkönen KISE Oulusta. Otteluillasta odotetaan tulevan kauden yleisöennätys, sillä kyseessä on mielenkiintoinen paikallisottelu. Ahmojen kotiotteluihin on saatavilla kausikortteja ja ottelukohtaisia pääsylippuja saa jäähallilta pelipäivänä. Pääsylippuja on myynnissä myös Musa-Vintissä, Haukiputaan keskustassa.

JI

Ei liveseurantaa   

   

   

   
Lisää uutisia
Haukiputaan Ahmat
«  Maaliskuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
 
Kategoriat