Ahmat D105 Kevätturnauksen voittoon Alavudella!
9.4.2019 17:19 Uutiset / D1-05

Kultamitalit kaulassa on helppo hymyillä!

Ahmat D105 A Kevätturnauksen voittoon Alavudella!

D105-joukkueen kauden 2018-2019 päätösturnaus pelattiin Alavudella 6.-7.4.19. Joukkueella oli alla hienosti mennyt runkosarjan kevätkierros ja pronssijuhliin päättynyt Final Four-turnaus, joten Alavudelle matkattiin korkein odotuksin.

Lauantaina joukkueemme pelasi kaksi peliä, Eurajoen Lätkää ja Espoon Bluesia vastaan. Molemmat pelit päättyivät Ahmojen riemukkaaseen voittoon. Pisteet päätyivät Ahmojen sarakkeeseen paremman luistelu- ja kaksinkamppailuvoiman sekä kovemman voitontahdon ansiosta. Turnauksessa Bluesin riveissä pelanneet Tikkasen veljekset eivät vielä isänsä tasolle Tiki-talkissa yltäneet, mutta muuten oivallisia pelimiehiä vaikuttivat kyllä olevan.

Lauantaina illalla pääsimme rentoutumaan Ähtärin Kylpylään, panda-pariskunnan naapuriin. Nallejen kevätvinkeet jäivät joukkueelta näkemättä, mutta muuten pelaajat jaksoivat kyllä aktiivisena olla.

Sunnuntaina joukkueella oli edessä neljän pelin urakka, joten lepoon ja tankkaukseen kiinnitettiin huomioita tavallistakin enemmän. Ensimmäinen peli alkoi jo kello 08:00 joten kauan ei aamulla keritty ihmetellä herätyskellon soitua.

Aamun alkusarjan pelit KPK:ta ja HeKiä vastaan olivat vielä hieman unisia, suhteellisen tasaisia vääntöjä, joista Ahmat kairasi kaksi voittoa. Näin ollen joukkue eteni välieriin puhtaalla pelillä! Välierään joukkue olikin todella kaivanut Ahma-kyntensä esiin. KPK, joka kohdattiin välierässä uudestaan, jäi Ahmalauman kynsissä osattomaksi klooriasta, Ahmojen marssiessa finaaliin tuloksella 9-2. Tuossa pelissä joukkue pelasi kauden TOP3-peliä ja hyökkäsi ja puolusti valtavalla intensiteetillä. Erityisesti lämmitti jokaisen pelaajan pelaaminen joukkueelle, laittaen itsensä likoon tilanteessa kuin tilanteessa. Tätä valmennus onkin koko kauden painottavat pelaajille. Lisäksi Ville Sovan maalivahtipeli oli huikealla tasolla.

Finaalissa vastaan asettui Kauhavan HelaKiekko, jonka joukkueet ottivat finaalipaikan molemmissa turnauksen lohkoissa. Ahmojen luisteluvoima näytti alussa olevan liikaa vastustajalle, mutta hiljalleen HeKin ketterät hyökkääjät saivat painettua pelin Ahmojen päätyyn. Ahmojen maalilla Aaro Alalauri napsi kuitenkin kiekkoa räpsään juuri silloin kun sitä eniten tarvittiin ja piti Ahmat kultakamppailussa mukana. Tilanne oli 2-2 kun ensimmäinen erä oli pelattu. Toisessa erässä Ahmat palasivat omaan, kurinalaisempaan pelitapaansa ja tämä alkoi hiljalleen tuottaa tulosta. Kun yksityisyrittäjyys jäi taka-alalle ja kiekko alkoi liikkua nopeammin lavasta lapaan, iskivät Ahmat kaksi kertaa mustan nuottaan ensimmäisen vitosen aikana. Kuten usein käy, alkoi momentum kääntyä voimakkaasti taitavamman ja luistelevamman Ahma-joukkueen suuntaan. Joukkue naatiskeli vielä pari maalia ja teki tarpeellisen jotta HeKi saatiin pidettyä irti kiekosta ja Ahmojen kultajuna raiteillaan. Summerin soidessa oli Ahmat D105 joukkue ottanut omansa; turnausvoitto puhtaalla pelillä! Erittäin hieno suoritus koko joukkueelta!

Turnausvoitto antaa varmasti potkua pelaajille ja valmennukselle kesän harjoituksiin. Uuden kauden treenit aloitetaan C205 joukkueen avoimilla jäillä 10.4.19. Haukiputaan jäähallissa. Joukkue saa uuden päävalmentajan, kun Seppo Inkilä siirtyy Ahmoihin ja ottaa C205 joukkueen valmentamisen harteilleen. Valmentajina jatkavat myös Matti Mikkonen, Antti Kortesalmi ja Tero Sova.Joukkue siirtyy harjoittelemaan kokonaan omilla jäävuoroillaan ja koko talvi vedetään tuttuun tapaan Ahma-hallissa, joten oranssi-valkoista vauhtia tullaan näkemään myös kaudella 19-20! Tervetuloa kannustamaan!


   
Lisää uutisia
Haukiputaan Ahmat
«  Heinäkuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
 
Kategoriat